Zes Zinnelijke Zaterdagen 

Een cursus die ik afgelopen winter volgde heeft me de ogen geopend. En niet alleen de ogen! Ook m'n oren, mijn neus en zelfs mijn gevoel voor bewegen zijn wakkerder geworden.  

'Awakening the senses in nature' was de naam van de cursus. Iedere dag kregen we een gerichte én leuke opdracht om een zintuig met aandacht te gebruiken. En dat was fantastisch! Ik zag, hoorde, voelde en ervaarde veel meer. Ik voelde me meer verbonden met de natuur, mijn hoofd werd stiller en ik beleefde de natuur op een manier zoals ik nog niet vaak beleefd had.

Door de cursus realiseer ik me nog veel meer wat een geweldige ingangen onze zintuigen zijn naar het hier-en-nu. Niet alleen om te genieten, maar ook om ons verbonden te voelen met de natuur om ons heen.  

Ik voelde een groot verlangen om dit met anderen te delen en uit dit verlangen zijn zes workshops ontstaan die komende zomer plaats gaan vinden op zes zaterdagen in de Hortus in Nijmegen:

29 april: Moeiteloos tuinieren met Qigong, door Marlie Houben
27 mei: Meer zien in je tuin: kijken met nieuwe ogen, door José Koster
1 juli: Tuinfluisteren: wat heeft je tuin jou te vertellen? door José Koster
29 juli: Bloemenproeverij, workshop en lunch met eetbare bloemen. Door Anna Koster
26 augustus: Stiltewandeling met muziek, door Jacqueline van Koolwijk
23 september: Geuren destilleren: maak je eigen parfum! Door Chiquita Zonneveld.

De workshops zijn van 10.45 tot 13.00 uur, vinden plaats in de theetuin bij de Hortus Nijmegen (bij slecht weer kunnen we in de kas terecht) en kosten ieder €30, inclusief koffie/thee en een kop soep na afloop.